Profile

Join date: May 26, 2022

About
0 Like Received
0 Comment Received
0 Best Answer

Det är dags för kvartsfinal i hockey-VM mellan Tre Kronor och Kanada.

Pucken släpps 15.20 i Nokia Arena i Tammerfors.

SVT Sports reporter Milad Akbarzadeh direktrapporterar från arenan och experten Jonas Andersson svarar på era frågor under match.


Tre Kronor fick en svår lottning i kvartsfinalen i ishockey-VM. I eftermiddag ställs Sverige mot Kanada i kampen om en plats i semifinal.

Efter två matcher vid sidan av på grund av skada är backklippan och lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson tillbaka. Det innebär sannolikt att Jonathan Pudas förpassas till läkarplats. På forwardssidan har Mathias Bromé varit utanför laget de senaste två matcherna.

Om kvartsfinalen står oavgjord vid full tid väntar förlängning, där första målet avgör, i tio minuter. Förlängningen spelas tre mot tre. Är det fortfarande lika blir det straffar, med fem straffskyttar vardera. Om det fortfarande inte är avgjort väntar sudden death-straffar, en omgång i taget, till något lag avgjort.

Äntligen dags för slutspel! Där väntar inga mindre än giganterna Kanada. Ett Kanada som har svajat i sina resultat, men som ändå är en farlig motståndare. Det minns vi inte minst förra VM då de knappt klarade sig till slutspel för att sedan vinna VM!

Tre Kronor har visat god form och kämpaanda i detta VM. Kanada har varvat bra prestationer med lojt spel, en är fortfarande ett lag som aldrig kan räknas bort.Har du inte tillgång till TV6 eller ett konto hos Viaplay finns möjligheten att följa matcherna hos de svenska spelbolagen. Band annat ComeOn och Hajper erbjuder detta och det finns då inga krav på dig som supporter att du måste spela på matchen i fråga. Däremot behöver du ha minst 1 krona insatt på ditt spelkonto.

Kanada – Sverige har mötts totalt 67 gånger under Hockey-VM:n genom åren. Tre Kronor har vunnit 27 av dessa, spelat 5 oavgjorda och 35 har blivit förluster.

Senaste gången som vi såg lagen spela var Hockey-OS 2022 i februari och då vann Tre Kronor med 2-0. Senaste VM-matchen var 2017 och även var Sverige det segrande laget och då med 2-1. Under de 12 senaste åren har Kanada vunnit 6 mästerskapsmatcher medan Sverige enbart 4.

Det är dags för kvartsfinal i hockey-VM mellan Tre Kronor och Kanada.Pucken släpps 15.20 i Nokia Arena i Tammerfors. SVT Sports reporter Milad Akbarzadeh direktrapporterar från arenan och experten Jonas Andersson svarar på era frågor under match.

Jag pratade med backstjärnan Rasmus Dahlin i morse om hans resa i NHL de senaste säsongerna och hans ledarroll i Buffalo. Han ser fram emot att spela slutspelshockey i dag eftersom det inte blivit så mycket av den varan de senaste åren.

Efter två spelade gruppspel så är nu fyra kvartsfinaler i hockey-VM formade. Där står det klart att Sverige kommer att ställas mot tuffast möjliga motstånd i Kanada samtidigt som värdnationen Finland får möta Slovakien bland annat.

Den 13 maj så startade gruppspelet i Helsingfors och Tammerfors och nu, elva dagar senare, så är alla matcher färdigspelade. Samtliga deltagande länder har spelat sju matcher vardera och format två tabeller, en i Grupp A och en i Grupp B.

I Grupp A (spelades i Helsingfors) så var det lite skrällar i toppen. Schweiz och Tyskland knep första- respektive andraplatsen samtidigt som Kanada går vidare som grupptrea, framför Slovakien som knep den fjärde och sista kvartsfinalplatsen.asdfghj

[LIVESTREAM!! TV]* Sverige mot Kanada på TV & Stream, Ishockey-VM on 26 maj 2022

[LIVESTREAM!! TV]* Sverige mot Kanada på TV & Stream, Ishockey-VM on 26 maj 2022

[LIVESTREAM!! TV]*Sverige mot Kanada på TV & Stream, Ishockey-VM on 26 maj 2022

More actions