Profile

Join date: May 26, 2022

About
0 Like Received
0 Comment Received
0 Best Answer

Jeg under virkelig OB den pokalfinale

Odense BK - FC Midtjylland live resultat, H2H och uppställningar

Sådan blev OB sat på plads af fusionsklubben FCM

Færdig i FCM: Det var vanvittigt at se ham

🔴GO LIVE📺📱👉 OB – FC Midtjylland Live

🔴GO LIVE📺📱👉 OB – FC Midtjylland Live

Kenneth Emil Petersen er glad for at se sin tidligere klub stå i en pokalfinale.

Når de fynske fodboldfans har skålet i Albani de seneste mange år, har der i højere grad været tale om gravøl end festlige fadbamser.

Torsdag er det måske champagnen, der skal findes frem.

For første gang i 15 år har OB mulighed for at vinde en titel, når holdet møder FC Midtjylland i pokalfinalen på Brøndby Stadion. De seneste 10-12 år har været særdeles magre for den fynske klub, og derfor er det også kærkomment, at holdet igen har mulighed for at løfte en pokal.

Sådan lyder det fra TV3 Sport-eksperten Kenneth Emil Petersen, der også har en fortid som spiller i OB.

- Der er ingen tvivl om, at det betyder ekstremt meget for OB. Jeg dækkede den anden semifinale i Odense, og man kunne tydeligt mærke den stemning og eufori, der var. Den var voldsom. Det stank af, at hele Fyn hungrer efter noget succes, siger Kenneth Emil Petersen til Tipsbladet og fortsætter:

- Der var den samme hunger, da jeg var i klubben, men det er bare ikke blevet forløst på noget tidspunkt. Nu er OB der endelig, og det under jeg dem faktisk. Det er dejligt, og det er rart at se OB tilbage i en stor kamp. Billetterne er blevet revet væk, og det fortæller, at de er klar på Fyn.

- OB er en fodboldby, hvor der er en enorm opbakning, men de har bare haft nogle meget hårde år – også da jeg var i klubben. Derfor glæder det mig også, at der nu – mod slutningen af endnu en tung sæson i rækken – er en pokalfinale at se frem til.

OB sluttede som nummer otte i Superligaen og var et stykke fra den plads i mesterskabsspillet, som var den erklærede målsætning før sæsonen. Alt det er dog glemt, hvis anfører Jens Jakob Thomasen torsdag kan løfte pokalen mod himlen.

- Hvis de vinder pokalen, er sæsonen reddet, det mener jeg helt bestemt. Så får de et trofæ, og det er dem, man spiller for som fodboldspiller. Jeg var selv heldig at vinde noget, da jeg var aktiv, og det er det, man husker og ser tilbage på med stolthed. Det vil fansene også gøre, hvis OB vinder, lyder det fra Kenneth Emil Petersen.

Som aktiv tilbragte Kenneth Emil Petersen to-et-halvt år i OB, og han kunne tydeligt fornemme, at fansene er påvirket af klubbens fald fra tinderne. For godt 10 år siden var fynboerne førsteudfordrere til FC København, men siden 2011 er holdet ikke blevet bedre placeret end nummer fem i Superligaen.

- Det plager dem. En del af forklaringen er selvfølgelig, at lønningerne er nogle helt andre, end de var, dengang det hed Eric Djemba-Djemba, Peter Utaka, Anders Møller Christensen og så videre. Det var dygtige, men også meget dyre fodboldspillere, og OB har jo lagt forretningen en smule om siden dengang.

- OB er i gang med en genopbygning, der i manges optik har varet for lang tid. Klubben er mislykkedes med mange ting – herunder det Kent Nielsen-projekt, jeg også selv var en del af. Nu kan Andreas Alm tage et kæmpe skridt i den rigtige retning, hvis han sikrer OB den første titel i mange år, lyder det fra eksperten.

Pokalfinalen fløjtes i gang klokken 15.00. Opgøret vises på DR1 og Viaplay.

I en ikke så fjern fortid var OB en fast deltager i europæisk fodbold med store ambitioner om at blive dansk mester og præstere internationalt. Den position i dansk fodbolds hierarki har FC Midtjylland overtaget – med nogle af de samme værktøjer og med større succes. Tipsbladet fortæller historien om hvordan en ung fusionsklub overhalede de gamle traditionsklubber.

De fleste kender Lise Nørgaards ikoniske DR-serie Matador og historien om Mads Skjern, der kommer til byen Korsbæk fra Jylland og langsomt bygger sin forretning op. Gennem ærgerrighed, frækhed og ukuelighed bliver han en af byens vigtigste mænd.

Alt dette sker til stor irritation og til dels på bekostning af Hans Christian Varnæs; bankdirektøren, der i årtier var byens store mand og samlingspunkt for velhavere og folk, der var noget ved musikken.

Han formår imidlertid ikke at følge med tiden og mister som årene går både status og position i byen. Mens Mads Skjern opbygger et imperium med både tøjbutik, bank og ejendomme, skrumper Hans Christian Varnæs’ indflydelse og renommé. Mads Skjern er i Matador et billede på fremtiden; Hans Christian Varnæs et billede på fortiden.

Fra 1977 til 2011 var OB en næsten konstant magtfaktor i toppen af dansk fodbold. Det blev til tre mesterskaber, fem pokaltitler og otte øvrige Top 3-placeringer i dansk fodbolds bedste række i perioden, hvor OB i øvrigt spillede 97 europæiske kampe.

Men siden 2011 har klubben ikke været i nærheden af dansk fodbolds top eller Europa, for den position er blevet taget af FC Midtjylland. Siden OB’s sidste medaljehøst har FC Midtjylland taget tre mesterskaber og en pokaltitel samt fem Top 3-placeringer. Men hvordan overhalede FC Midtjylland OB? Hvad kendetegner de to klubbers nyere historie? Og hvad betyder det for torsdagens pokalfinale mellem de to klubber?

Gødning og ambitioner

Da den daværende OB-cheftræner Kim Brink i januar 1995 skulle se frem mod UEFA Cup-kvartfinalen mod Parma, satte han ord på sine ambitioner for OB i et interview med Tipsbladet.

- OB skal være en international storklub, udtalte han mange år inden Claus Steinlein begyndte at sige det samme ovre i det midtjyske.

FAKTA:Odense BK – FC Midtjylland på TV Stream@FCM OB på gratis 26. maj 2022

More actions